Havuçlu Kek

Havuçlu Kek


Kekle pasta arasında kalmış eşsiz bir lezzet.

Havuçlu Kek Malzemeleri

  • 450 g pudraşeker
  • 250 ml sıvıyağ 4 yumurta
  • 225 g havuç, çok ince rendelenmiş
  • 225 g sade un
  • 1 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 l/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Üstü için:
  • 225 g pudraşeker
  • 225 g krem peynir, oda sıcaklığında
  • 55 g tereyağı ya da margarin, oda sıcaklığında
  • 2 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 175 g doğranmış ceviz

Havuçlu Kek Tarifi

  1. Fırını 190 derecede ısıtın.Havuçlu Kek 1 Havuçlu Kek Havuçlu Kek 2
  2. 23 cm büyüklüğünde iki yuvarlak kek kalıbını tereyağıyla yağlayın ve unlayın.
  3. Bir karıştırma kasesinde pudraşeker, sıvıyağ, yumurtaları ve havuçları karıştırın. 2 dakika çırpın.
  4. Kuru malzemeleri başka bir kaseye eleyin. Havuçlu karışımı 4 eşit parçaya bölün, kuru malzemeye karıştırdığınız her seferde iyice karıştırın.
  5. Kek karışımını önceden hazırladığinız tepsilere eşit şekilde Ortasına batırdığınız kürdan dışarıya üzerinde hiç bir şey yapışmadan çıkacak şekilde, 35-45 dakika pişirin.
  6. Tepsilerin içinde 10 dakika soğumaya bırakın, sonra kekleri ızgaranın üzerine alın ve tamamen soğuyana kadar bekleyin.
  7. Üstü için cevizler dışında tüm malzemeleri bir kasede karıştırın ve yumuşayana kadar çırpın.
  8. Birleştirmek için bir servis tabağına bir kat kek hazırlayın ve malzemenin üçte birini üzerine yayın. ikinci kek katını üzerine yerleştirin. Kalan malzemeyi üzerine ve kenarlarına keki kapatacak şekilde sürün, dekoratif şekiller verebilirsiniz. Cevizleri üzerine serpiştirin.

Bu Sayfaya Gelen Aramalar:

 

Tarifle İlgili Düşüncelerinizi Belirtin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>