Çikolatalı Küçük Kekler

Çikolatalı Küçük Kekler


Çikolatalı Küçük Kekler Malzemeleri

  • 115 g iyi kalite sade çikolata, küçük parçalar halinde kesilmiş
  • 1 çorba kaşığı su
  • 300 g sade un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • Bir tutam tuz
  • 300 g pudraşeker
  • 170 g tereyağı ya da margarin, oda sıcaklığında
  • 150 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 3 yumurta
  • 1 tariflik tereyağı-şeker karışımı, lezzet vermesi için

Çikolatalı Küçük Kekler Tarifi

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. 6.5 cm çapında 24 adet derin çörek kalıbını yağlayın ve unlayın ya da kağıt kalıplar kullanın.Çikolatalı Küçük Kekler Çikolatalı Küçük Kekler 1 Çikolatalı Küçük Kekler 2
  2. Kaynamak üzere olan suyun üzerine koyduğunuz bir kasenin içine çikolata ve suyu koyun. Eriyene ye yumuşayana kadar ısıtın, karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve şekeri büyük bir kaseye koyun. Çikolatalı karışımı, tereyağını, sütü ve vanilya esansını ekleyin.
  4. Mikserle orta devirde yumuşayıp karışana kadar çırpın. Hızını artırın ve 2 dakika daha çırpın. Yumurtaları ekleyin ve 2 dakika daha çırpın.
  5. Karışımı eşit miktarda kalıplara pay edin.
  6. 20-25 dakika pişirin, ortasına batırdığınız kürdan dışarıya üzerine hiçbir şey yapışmadan çıkmalıdır. 10 dakika kalıpların içinde soğumaya bırakın sonra tamamen soğumaları için kalıplardan çıkartıp tel bir ızgaranın üzerine alın.
  7. Her birinin üzerine tereyağı ve şeker karışımından sürün, ortasına bir bıçağın yardımıyla zirve şeklinde bir şekil yapın.

Bu Sayfaya Gelen Aramalar:

 

Tarifle İlgili Düşüncelerinizi Belirtin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>